Stichting Openluchtspel Hummelo ‘Het Enghuizen’

De voorverkoop start begin juli

Openluchtspel Hummelo 2022

‘Ajuu, ik vertrek!’

HUMMELO – Na drie jaar stilte hoopt Stichting Openluchtspel Hummelo ‘Het Enghuizen’ dit jaar het stuk ‘Ajuu, ik vertrek!’ op te mogen voeren. Covid zorgde ervoor dat er niet eerder een stuk gespeeld kon worden, maar zorgde ook voor de uitdaging om een zelfgeschreven stuk te maken. Onze speler Arlette Juch, die al eerder het winteropenluchtspel ‘Onwies op de skies’ voor het openluchtspelgezelschap schreef, heeft opnieuw de pen ter hand genomen en een nieuw stuk geschreven.

De stichting is er trots op dat ze nu een stuk kan brengen, dat niet eerder ergens anders op de planken is gebracht! Het is spannend welke reacties zij hierop zullen krijgen, maar de drive om iets moois en origineels neer te zetten is groot. Noteer vast de data: 12, 13, 17, 19 en 20 augustus.

De spelersgroep komt inmiddels weer wekelijks bijeen om samen te oefenen om zo in augustus een aantal bijzondere voorstellingen aan de Spalderkamp in Hummelo te verzorgen. De spelers zijn verheugd dat zij dit jaar nog gewoon op de binnenplaats achter de gerenoveerde houtloods terecht kunnen. Ze boffen enorm met de medewerking van de nieuwe eigenaren van het pand. Ook de bouwploeg is al druk met het samenstellen en opbouwen van het indrukwekkende decor. Bovendien wordt er weer gespeurd naar kleding, voertuigen et cetera om alles geheel in de stijl van het stuk af te laten spelen. Kortom: alle voorbereidingen zijn gestart om het publiek in augustus weer een onvergetelijke avond te bezorgen.

Het stuk ‘Ajuu, ik vertrek!’, is een klucht en speelt zich in deze tijd af. Het vertelt het verhaal over de emigratie van een Nederlands echtpaar naar Italië. Alle perikelen die geregeld voorbij komen in het tv-programma ‘Ik Vertrek’ van AVROTROS passeren ook bij dit stuk de revue en leiden tot komische en verdachte situaties. Het verhaal start in Nederland, maar speelt zich grotendeels in Italië af. Het is een vrolijk, luchtig stuk, waarbij weer het nodige te lachen valt.
Tevens heeft het bestuur van het openluchtspel in Hummelo een aantal wijzigingen ondergaan. Na zich sinds het begin van de openluchtspelen in Hummelo als bestuurslid ingezet te hebben, heeft Carla Harenberg-Levers besloten om een stapje terug te doen. Zij blijft wel bij de regie betrokken, maar haar rol als voorzitter is overgenomen door Zwier Brekveld. Tevens is het bestuur op zoek gegaan naar wat verjonging en daarom zullen er dit jaar een aantal aspirant-bestuursleden meedraaien bij de organisatie van het openluchtspel en hopelijk willen zij na dit jaar een bestuursfunctie bekleden.

De voorverkoop start begin juli, dit jaar voor het eerst volledig online. Via de site kunnen vanaf begin juli kaarten besteld worden. Wie de pagina ‘liked’ op Facebook, krijgt bericht wanneer de voorverkoop start, om op tijd te zijn voor kaartjes op de voorkeursdatum!

Bestel direct uw tickets

Bestel uw tickets online