Stichting Openluchtspel Hummelo ‘Het Enghuizen’

De voorverkoop start begin juli

Heisa an de Grenze 2024

vooruitkijkend naar augustus 2024

‘heisa an de grenze’

HUMMELO – Dit jaar brengt Stichting Openluchtspel Hummelo ‘Het Enghuizen’ het stuk ‘Heisa an de grenze, geschreven door Willem Wilterdink uit de buurtschap Kotten bij Winterswijk.

Inmiddels komt de spelersgroep weer wekelijks bij een om samen te oefenen om zo in augustus een aantal bijzondere voorstellingen aan de Spalderkamp in Hummelo te verzorgen.
Het stuk ‘Heisa an de Grenze’ is een klucht en speelt bijna honderd jaar geleden zo rond 1930. In die tijd werd er nog volop gesmokkeld langs de grens. Het vertelt het verhaal over een vader en dochter die samen een uitspanning/boerderijtje runnen vlak aan de grens. Rondom het boerderijtje wordt er volop gesmokkeld, maar wie weet daar mee vanaf en wie zijn er schuldig?

Dit jaar is de regie in handen van een trio, te weten Gerrit Luesink, Carla Harenberg-Levers en Ellen Levers.

De bouwploeg is al druk met het samenstellen van een indrukwekkend decor. Zij hebben in de wintermaanden de nodige voorbereidingen getroffen, zodat binnenkort op locatie alles er perfect staat.

De voorverkoop start begin juli, volledig online. Via de site kunnen vanaf begin juli kaarten besteld worden. Wie de pagina ‘liked’ op Facebook, krijgt bericht wanneer de voorverkoop start, om op tijd te zijn voor kaartjes op de voorkeursdatum!